Манчестър Юнайтед продължава разговорите с Маркъс Рашфорд за удължаване на договора му и в клуба са уверени, че споразумение ще бъде постигнато, пишат „Ивнинг Стандард“ и „Сън“. 

Нападателят възроди сериозно кариерата си през този сезон, като след идването на Ерик тен Хаг вече са разписа 16 пъти във всички турнири, вкарвайки ключови попадения срещу Ливърпул, Арсенал и Манчестър Сити. 

Твърди се, че от клуба са готови да увеличат сериозно заплатата на Рашфорд тя да бъде 300 000 паунда на седмица, но и че няма да му дадат нито пени повече, за да не нарушат структурата на възнагражденията си. 

Червените дяволи въведоха вътрешно правило „Роналдо“, според което максималната заплата на футболист не може да надмине 300 000 лири. Разговори се водят в момента и с Давид де Хеа именно при новите условия. 

Както е известно интерес към Рашфорд има от Пари Сен Жермен, където вероятно той би получавал и повече, но на „Олд Трафорд“ все пак са оптимисти, че ще разберат с него. Наскоро от клуба активираха клаузата за удължаването на договора му с година, така че в момента има контракт до лятото на 2024-а.